Käyttäjän mikko blogi

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä ajaa terrorilla Auer-tuomiota

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä syyttää Ulvilan murhajutun komissariota virka-aseman väärinkäyttämisestä. Näytän, kuinka Äijälä käytti virka-asemaansa väärin Jippii-jutussa, jossa on syytä epäillä syyttäjää väärään valaan yllyttämisestä.

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä väittää komisario Juha Joutsenlahden käyttäneen virka-asemaansa väärin, koska hän oli esittänyt erään Ulvilan murhaan syylliseksi epäillyn valokuvaa Anneli Auerille, ennen kuin järjestettiin tunnistustilaisuus, tunnistusrivi.

Varas juoksee kadulla huutaen ”ottakaa varas kiinni”

Saadaanko vihapuhe kriminalisoimalla poliisit ja syyttäjät noudattamaan lakia, jota he nyt eivät noudata?

YLE on tutkinut vihapuheen kriminalisoinnista vaalikoneeseen annettuja vastauksia. Vihapuheen ottamista rikoslakiin kannatetaan varsin laajasti. Vasemmistopuolueiden, vihreiden ja RKP:n ehdokkaista 90-94 prosenttia kannattaa kriminalisointia, kokoomuksen ja kepun ehdokkaista 75 ja 82 prosenttia, sinisten kaksi kolmesta ja kristillisdemokraateista 60 prosenttia. 1)

Reunamerkintöjä poliisin JR-propagandaan

Poliisi pelaa mielikuvilla ja kiertää faktat kaukaa.

Tapaus Lokka on syyttäjän pohjanoteeraus

Syyttäjä Kirsi Männikkö sivuutti sananvapauden turvaksi annetun lain, käydessään taistoon Junes Lokan ”kunnian” puolesta.

Oikeusjärjestelmä ei ansaitse palkintoa

Ehdotus ojentaa journalistipalkinto suomalaiselle oikeusjärjestelmälle olisi hauska Kummelisketsi, mutta tosielämässä se on hyvin huolestuttava oire.

Rikolliset johtavat poliisia

Suomen suurin maakuntalehti Helsingin Sanomat on vihdoin havainnut asian, josta olen kirjoittanut vuosia: on poliisin poliittinen valinta jättää kansalaisten tekemät rikosilmoitukset tutkimatta.
Poliisi kalastelee myrkytetyllä syötillä

Poliisin julkisiin yhteydenottopyyntöihin on syytä suhtautua varovaisesti. Paitsi jos välttämättä haluaa joutua syytteeseen.

Helsingin poliisilaitoksen 3.12 jakama tiedote polkupyörävarkaasta oli erikoinen. Se sinällään, että poliisi on suostunut tutkimaan polkupyörävarkautta oikeuttaisi etusivun uutiseen, mutta tässä oli pääasiana pyörävarkaan kotoa löytynyt kivääri.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on kovin hurskas

Raija Toiviainen kiittää omaa oikeudentuntoaan. Tarkemmin tutkien hänen oikeudentuntonsa laatu osoittautuu aika erikoiseksi.

Ensimmäiseksi poliisit ja syyttäjät aina valehtelevat

Aarnio-sopassa jätettiin tutkimatta poliisin laittomasta kotietsinnästä tehty tutkintapyyntö, koska rikos on todennäköisesti tapahtunut.

Asiasta on nyt jätetty Poliisihallitukselle uusi tutkintapyyntö, kertoo Iltalehti:

"Ja kaikkein tasa-arvoisimpia ovat poliisit”

Yhdelle maksetaan tuhansia euroja, toiselle vain piruiltiin, kolmannelta vietiin aseluvat. Saman tyyppiset tapaukset, täysin eri lopputulos. Mikä on muuttuva tekijä?

Ilta-Sanomien otsikko oli pysäyttävä: ”Tilanne sotilaiden ja poliisin välillä kärjistyi Tikkakoskella – sanailun jälkeen komisariota uhattiin rynnäkkökiväärillä”. 1)

Julkaise syötteitä