Poliisin uhkailu ja poliisin uhkailu

Kuinka pitkää vankeutta minä voin vaatia Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jussi-Pekka Lämsälle uhkailusta?

 

 

Syyttäjä vaatii Lapin käräjäoikeudessa Helvetin enkeleiden jäsenelle seitsemän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta, kertoivat Ylen uutiset 9.1.2013. 1)

Ylen mukaan tapaus oli peräti raaka ja raju. Heinäkuussa 2013 aamuyöllä Inarissa poliisipartio pyrki ottamaan miehen kiinni epäiltynä pahoinpitelystä Ivalon keskustassa. "Mies ei totellut poliisia vaan lähti poistumaan. Tällöin vanhempi konstaapeli käytti mieheen paprikasumuttimeksi kutsuttua oc-sumutinta."

Poliisi lähti kuljettamaan miestä poliisiasemalle, jonka piha-alueella ja sisätiloissa mies uhkasi sumutinta käyttänyttä poliisia. Syyttäjän mukaan mies oli sanonut muun muassa, että "en ole koskaan poliisille tehnyt pahaa, mutta tällä kertaa teen" sekä "se joka minua kaasutti saa kokea minun kostoni, aivan varmasti". Näistä lausumista pitäisi siis tuomita 7 kuukautta ehdotonta vankeutta, vaatii syyttäjä. Verrataanpa tätä poliisin harrastamaan uhkailuun ja terroriin.

Minulla on hallussani Helsingin poliisilaitoksen sisäistä sähköpostiliikennettä, joissa vaaditaan ja suunnitellaan kostotoimia minua vastaan siksi, että olen uutisoinut Helsingin (kuten muidenkin) poliisien virkarikoksia. Helsingin poliisilaitoksen osalta olen uutisoinut erityisesti sen lupayksikössä, ja sen kanssa tiiviissä yhteistoiminnassa olleen, nyttemmin lakkautetun, Eteläisen poliisipiirin virkamiesten rikoksia. Eteläisen poliisipiirin päällikkönä toimi ylikomisario Jussi-Pekka Lämsä.

Julkistan nyt näistä sähköposteista yhden, sellaisen jonka Helsingin poliisilaitoksen johto tietää hallussani olevan. Olen käyttänyt sitä, kaataen sillä Lämsän sakilaisten erään yrityksen lavastaa päälleni tekaistu rikos. Juuri tällaista puolustautumista varten poliisit minulle sähköpostit luovuttivat. Läheskään kaikki poliisit eivät nimittäin hyväksy Lämsän ja hänen kaltaistensa rosvonotteita.

Ylikomisario Jussi-Pekka Lämsä lähetti viestinsä 23.3.2010 Helsingin poliisilaitoksen sisäisessä sähköpostissa useille yksiköille, joukossa laitoksen koko esikunta, lakimiehet (mm. tekstissä mainittu rikostarkastaja Maarit Salomaa) ja mikä tärkeintä, poliisipäällikkö Jukka Riikonen. Lämsä kommentoi erään alaisensa viestiä, jossa puolestaan on esittelyni kolmesta Hgin poliisilaitoksen poliisien rikoksesta. Näin Lämsä kirjoitti:

"Keskustelimme tuossa äskettäin aamukahvipöydässä Niskasaaren tässä sähköpostissa päärikollisiksi nimeämien Juhani Vuorisalon ja Petri Juvosen kanssa. Jussi ja Pete pohdiskelivat sitä, kuinka paljon poliisin pitää tällaista paskanheittoa sietää. Niskasaarella on varsin edustavat nettisivut, joihin hän on vuositolkulla kerännyt muun muassa poliisiin kohdistuvaa herjaamista. Kaipa niitä sivuja joku lukee samoin kuin Niskasaaren artikkeleita nettilehdissä. Painettuun sanaan mies ei enää taida päästä. Jos Maarit lakimiehenä otat tästä koppia ja katsot mitä rikoksia Niskasaaren kirjoituksista löytyy. Pete ja Jussi tekevät sitten arvion, kannattaako lähteä prosessoimaan".

Lämsän mainitsemien komisario Petri Juvosen ja ylikomisario Juha Vuorisalon rikos, jonka uutisoimisesta herrat ovat suivaantuneet, selostetaan täällä http://www.mikkoniskasaari.fi/node/92 Lyhyesti kertoen kysymys oli siitä, että Juvonen väärensi, Vuorisalon siunauksella, esitutkintapöytäkirjan estääkseen espoolaisten kihlakunnansyyttäjien Tom Ifströmin ja Erkki Huhtalan rikosten tutkinnan.

Ylikomisario Lämsä antoi siis laitoksen lakimiehelle Maarit Salomaalle tehtäväksi suunnitella kostotoimia, Juvosen ja Vuorisalon puolesta. Virkatyönään, veronmaksajien rahoilla. Poliisilla ei ole koskaan resurssipulaa, kun kostamisesta on kysymys. Resurssipula iskee vasta silloin, kun kansalainen perää oikeuksiaan.

Kiehtovaa on myös, että Lämsän logiikan mukaan poliisien rikoksista kertominen on rikos - mikä kertoo Lämsästä kaiken, mikä hänestä tarvitsee tietää.

Kumpi on vakavampi asia? Se, että joku kaasua silmilleen saanut humalikko tokaisee "se joka minua kaasutti saa kokea minun kostoni, aivan varmasti", vai se, että korkeassa asemassa oleva poliisipäällikkö organisoi, vakain tuumin ja harkiten, poliisilaitoksen kostotoimiin sitä tai niitä vastaan, jotka kritisoivat poliisin virkarikoksia?

LÄHTEITÄ:

1) http://yle.fi/uutiset/helvetin_enkeli_uhkaili_poliisia_ivalossa/7022738