Blogi

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä ajaa terrorilla Auer-tuomiota

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä syyttää Ulvilan murhajutun komissariota virka-aseman väärinkäyttämisestä. Näytän, kuinka Äijälä käytti virka-asemaansa väärin Jippii-jutussa, jossa on syytä epäillä syyttäjää väärään valaan yllyttämisestä.

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä väittää komisario Juha Joutsenlahden käyttäneen virka-asemaansa väärin, koska hän oli esittänyt erään Ulvilan murhaan syylliseksi epäillyn valokuvaa Anneli Auerille, ennen kuin järjestettiin tunnistustilaisuus, tunnistusrivi.

Kiusantekokanteita tehtailevat poliisit ja syyttäjät

EU-parlamentti on huolissaan kiusantekokanteista, huomasi media KKO:n Lokka-Vehkoo tuomion jälkimainingeissa. Tärkein jäi huomaamatta: lähes aina asialla ovat poliisit ja syyttäjät.

KKO palautti Vehkoo-Lokka -jutun tolpilleen

Korkein oikeus laittoi pisteen poikkeuksellisen ala-arvoiselle näytelmälle oikeuslaitoksessa.

Poliisien määrä on ihmisoikeuskysymys

Budjettiriihessä pitäisi muistaa, että rikostutkinnan nykytilanne on häpeä oikeusvaltiolle. Oikeiston toteuttama poliisin resurssien leikkauslinja on ollut turmion tie.

Poliittisen journalismin nollapiste

Politiikan toimittajien johtava periaate näyttää olevan omien ”tietojen” jättäminen kokonaan tarkistamatta.

Pääministeri Sanna Marinia (sd) vastaan rakennetussa aamiaiskohussa on kaksi keskeistä faktaa, jotka toimittaja normaalisti selvittää ensimmäiseksi. Kohua lietsovat toimittajat eivät tarkistaneet niitä edes jälkikäteen.

Kiusallinen juttu

Tamperelaisen katuhäirikön tuomiossa kunnianloukkauksista on kaksi kiusallista yksityiskohtaa. Ne tuomittiin valheina, vaikka ovat totta.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa saatiin valmiiksi poikkeuksellisen laaja kunnianloukkausjuttu. Vastaajana on maahanmuuttovastustaja Marco de Wit ja asianomistajina 20 poliisia, syyttäjää ja tuomaria.

Persujen ”sananvapaus” mallia Maria Asunta

Persujen sananvapaus kattaa vain heidät itsensä. Persujen arvosteleminen on heidän mielestään rikos.

Poliisilta tuli taannoin postia. Poikkeuksellisesti mukavaa postia. Tutkinnanjohtaja oli todennut persutoimittaja Maria Asunnan rikosilmoituksen aiheettomaksi: ”Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, esitutkintaa ei toimiteta. Tutkinta päätetty.” 1)

Tutkiiko Jukka Haavisto ”entisen poliisin paljastukset” pimeiksi?

”Entisen poliisin blogin” esittelemien poliisien rikosten tutkinnanjohtajaksi on määrätty syyttäjä Jukka Haavisto, joka on erikoistunut poliisien ja syyttäjien rikosten hautaamiseen. ”

Äärioikeiston poliisit ovat uhka meille kaikille

Terroristijärjestön kannattajan pitäminen poliisin palkkalistoilla olisi tehokas tapa osoittaa, ettei poliisijohdolla ole tarkoituskaan edustaa sitä tasapuolisuutta, jota poliisilaki heiltä edellyttää.

Syyttäjät ajavat outoja juttuja

Aluesyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen hävisi syytteen, jonka hän nosti vastoin esitutkinnassa kertynyttä näyttöä. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on ottanut Päivi Räsäsen henkilökohtaiseksi ongelmakseen.

Julkaise syötteitä