Poliisin jengipropaganda vaarantaa yhteiskuntarauhan

Poliisi luo perättömiä uhkakuvia, jotka nykyisessä ilmapiirissä luovat pelkoa ja vihaa maahanmuuttajia kohtaan, ja toimittajat levittävät hyödyllisinä idiootteina tarinoita.

 

Keskusrikospoliisi teki sen taas, ja toimittajat jättivät taas työnsä tekemättä. KRP rikosylikomisario Rabbe von Hertzen tarinoi tammikuun lopulla Helsingin Sanomissa ja monessa muussa mediassa:

"Uusi liivijengi Satudarah on tulossa Suomeen. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT. Hollannissa vuonna 1990 perustetun järjestäytyneen rikollisuuden pariin lukeutuvan jengin toimintatapoihin kuuluu erityisesti maahanmuuttajataustaisten rekrytointi."

”En voi sanoa, että enemmistö jäsenistä olisi taustaltaan maahanmuuttajia, mutta Satudarah hyväksyy heitä kyllä mukaan”, kertoo rikosylikomisario Rabbe von Hertzen keskusrikospoliisista Helsingin Sanomille." 1)

Työnsä vakavasti ottavaa toimittaja olisi kysynyt von Hertzeniltä, mihin näyttöön perustuu ensinnäkin väite jengin tulosta ja toiseksi kuulumisesta "järjestäytyneen rikollisuuden pariin". Entä kuinka tämänkertainen tarina suhtautuu KRP:n aikaisempiin, perättömiksi osoittautuneisiin jengiuutisiin? Artikkelista päätellen HS:n Laura Halminen ei ole kysynyt, vaan on sokeasti uskonut sellaisenaan poliisin puheet. Yhdessäkään näkemässäni lehtijutussa ei näitä perusasiaa kysytty. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Rabbe von Hertzenin perustelut tarinalleen supistuivat tähän: ”Meillä on tieto, että on enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä, että he rantautuvat Suomeen.”

Saman todennäköisyyden saa heittämällä lanttia. Luotettavamman arvion Rabbe von Hertzenin puheista teki eräs kaverini: "KRP:n uhkakuvahautomo muni taas uuden munan"

KRP on muutaman vuoden sisällä ilmoittanut Suomeen rantautuvan ihan just kohta ainakin Outlaws MC:n, Mongols MC:n sekä Black Cobra -jengin, kaikki poliisitarinan mukaan hirmu vaarallisia, rikollisia ja hampaisiin asti aseissa. Lisäksi KRP rummutti erityisesti vuodet 2011-2013 suomalaisten MC-kerhojen valmistelevan keskinäistä sotaa, joka "puhkeaa milloin hyvänsä". Milloin se "milloin hyvänsä on", missä nuo jengit nyt ovat nyt?

Kuinka monta tällaista perätöntä uutista tarvitaan, ennen kuin toimittajat suostuvat vaatimaan myös poliisin propagandistien puheille katetta? Miksi juuri poliisi on se yhteiskunnallinen vallankäyttäjä, jonka toimittajat sallivat lasketella aivan mitä tahansa, perusteluja kyselemättä?

 

KRP:n vanha valhe kiertää yhä

Härskein KRP:n jengialan tiedotustempauksista oli Black Cobra -jengin lanseeraus talvella 2011. Ilta-Sanomat otsikoi uutisensa: "Poliisi: Lähiöissä alkoi lähtölaskenta - asejengit tulevat". Tietolähteenä oli KRP:n tiedusteluosasto:

"Poliisin mukaan Suomen lähiöissä on alkanut lähtölaskenta kohti katujengien syntyä. Rikoskomisario Jussi Oksanen keskusrikospoliisista sanoo, että pahimmassa tapauksessa ei mene kuin yhdestä kolmeen vuotta siihen, kun jengit selvittelevät välejään kaduilla väkivaltaisesti ja jopa konetuliaseiden kanssa."

"Suomen järjestäytynyt rikollisuus on tähän saakka poikennut naapurimaista siinä, että katujengejä ei ole. Nyt liikehdintää on kuitenkin Oksasen mukaan näkyvissä.

- Ruotsissa ja Tanskassa katujengit ovat iso ongelma, ja huumekauppaan liittyviä reviiritaisteluita käydään aseiden kanssa. Väkivalta on spontaania ja voi ulottua ulkopuolisiin." 2)

Cobra -jengistä ei ole sen koommin kuultu Suomessa mitään, mutta KRP:n valheet jäivät elämään. IS:n uutisankka voi paksusti sosiaalisessa mediassa, jossa se edelleen kiertää todisteena maahanmuuttajien ja erityisesti turvapaikanhakijoiden luomasta sisällissotatilanteesta. 

Poliisin liivijengipropaganda, jota medialle myy erityisesti KRP, on lehitetty edistämään poliisien uusien valtuuksien saamista. Niitä on koko ajan laajennettu, osin yli kaiken kohtuuden, mutta poliisin vaatimuslista on loppumaton. Nykyisessä hysterisoituneessa ilmapiirissä jengipropaganda muuntuu nopeasti myös kauhupropagandaksi maahanmuuttajien kylvämästä tuhosta. Ei siis vain mahdollisesta, potentiaalisesta uhasta, vaan jo toteutuneesta väkivallasta, palavista ghetoista. Tuskin KRP:n tiedustelun komisario Jussi Oksanen valheitaan tällaiseen tarkoitti, mutta valheilla on taipumus alkaa elää omaa elämäänsä. Erityisesti poliisin valheilla.

 

Poliisi ei ole luotettava lähde

Kölnin uudenvuoden tapahtumat tunnetaan nykyään kautta Euroopan. Helsingin uusivuosi oli tavallista rauhallisempi, tiedotti Helsingin poliisilaitos Kunnes iski ahneus, ja laitoksen johto ajatteli ottaa itselleen ylimääräistä kunniaan väittäen "me estimme Kölnin tapahtumat Helsingissä". Poliisilaitos, äänitorvenaan apulaispoliisipäällikkö Iikka Koskimäki lähti kuitenkin soitellen sotaan, ja koeteltuun poliisitapaan perättömiä väitteitä paikattiin uusilla perättömillä väitteillä. Lopulta päädyttiin paisuttelemaan rajusti Helsingin uudenvuoden tapahtumia, koska omaa virhettään poliisi ei koskaan myönnä.

Vuoden ensimmäisessä Voima -lehdessä käyn läpi Helsingin poliisilaitoksen tiedotuksen erinäiset vaiheet ja vedätykset, joten en toista niitä enempää tässä. 3)

Opetus on: Poliisi ei ole luotettava tietolähde. Poliisi levittää tahallaan myös perättömiä väitteitä, poliisi siis valehtelee. Ei tietenkään aina, kuten ei mikään viranomainen, mutta aivan liian usein, ja useammin kuin muut viranomaiset. Jokainen toimittaja, joka uskoo poliisin puheet vain siksi, että esittäjä on poliisi, eikä pyri tarkistamaan niitä edes silloin kun siihen olisi aikaa, on kehno toimittaja.

Arvatkaapa muuten, mikä on Suomessa tärkein ampuma-aseisiin liittyvän disinformaation, siis väärän ja kokonaan tekaistun "tiedon" lähde. Ei, se ei ole Erkki Tuomioja eikä Pekka Sauri, vaikka hekin ovat vahvoja ehdokkaita. Tärkein väärän tiedon lähde on Poliisihallituksen asehallintoyksikkö.

LÄHTEITÄ JA LISÄTIETOJA

1) Helsingin Sanomat 26.1.2016 http://www.hs.fi/kotimaa/a1453779035713

2) Ilta-Sanomat 22.2.2011: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288370841905.html

3) Voima 1/2016: http://uusi.voima.fi/artikkeli/2016/poliisin-uusivuosi/